PREZIDENT VÁCLAV KLAUS BYDLEL DVĚ NOCI V CLARION CONGRESS HOTELU ÚSTÍ NAD LABEM

24. října 2011

Prezident republiky Václav Klaus s chotí Livií zavítal na oficiální návštěvu Ústeckého kraje. Přechodným domovem během cest po severu Čech se mu na dvě noci stalo luxusní apartmá v novém Clarion Congress Hotelu Ústí nad Labem.Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem je otevřen teprve několik měsíců, ovšem již nyní se může pyšnit tím, že zde pobýval prezident republiky. Václav Klaus měl během návštěvy Ústeckého kraje velice nabitý program, přesto nebo snad právě proto ve chvílích odpočinku ocenil komfort apartmánu v nejvyšším patře hotelu. „Vzácná návštěva hlavy státu byla velkou událostí v zatím krátkém životě našeho hotelu. Mám radost, že jsme měli příležitost pohlédnout svému prezidentovi do očí a osobně prokázat, jaké pohodlí a kvalitní služby náš Clarion nabízí,“ řekl Daniel Řepa, ředitel Clarion Congress Hotelu Ústí nad Labem, který s nastoupeným personálem osobně prezidenta vítal a první dámě předal kytici růží...

Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem je otevřen teprve několik měsíců, ovšem již nyní se může pyšnit tím, že zde pobýval prezident republiky. Václav Klaus měl během návštěvy Ústeckého kraje velice nabitý program, přesto nebo snad právě proto ve chvílích odpočinku ocenil komfort apartmánu v nejvyšším patře hotelu. „Vzácná návštěva hlavy státu byla velkou událostí v zatím krátkém životě našeho hotelu. Mám radost, že jsme měli příležitost pohlédnout svému prezidentovi do očí a osobně prokázat, jaké pohodlí a kvalitní služby náš Clarion nabízí,“ řekl Daniel Řepa, ředitel Clarion Congress Hotelu Ústí nad Labem.

Slunečné počasí i úspěšné zvládnutí všech plánovaných aktivit prvního dne oficiální návštěvy se projevilo při samotném příjezdu do Clarion Congress Hotelu Ústí nad Labem, protože očividně dobře naladěný prezidentský pár nešetřil úsměvy. Prezidenta osobně vítal ředitel hotelu Daniel Řepa s nastoupeným personálem, první dámě předal kytici růží. Jejich kroky dále směřovaly po červeném koberci k výtahu, aby se odebrali ke krátkému odpočinku do svého apartmánu. Jen několik desítek minut poté se v hotelové restauraci Benada zúčastnili slavnostní večeře s poslanci, kterou uspořádala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová. V době příjezdu prezidentské limuzíny a doprovodné kolony finišovaly přípravy slavnostní tabule pro přibližně tři desítky hostů. „Přizpůsobili jsme zasedací pořádek aktuálním požadavkům a nachystali slavnostní tabuli přesně podle striktního protokolu,“ řekl Daniel Řepa k přípravám slavnostní večeře, na kterou bylo nutné zařídit také potřebný počet číšníků. Ti si až do poslední chvíle nacvičovali obsluhu do posledního detailu a při samotné hostině měl každý z číšníků na starosti dva hosty. Založené stoly, vyleštěné sklenice i nablýskané příbory signalizovaly, že je ke slavnostní večeři vše připraveno. A na čem si vzácní hosté pochutnávali? „Slavnostní menu začalo aperitivem Royal Oporto Tawny a předkrmem v podobě kachního prsa baleného v anglické slanině, plněného jemnou fáší, podávaného s brusinkovým křenem a kořenovým chlebem s cibulí. Následoval domácí kuřecí vývar s vařenou kuřecí paličkou, zeleninou a širokými nudlemi, Jako hlavní chod se podával špikovaný srnčí hřbet na jalovci s glazírovanými šalotkami a pečenými brambory se slaninou. Sladkou tečku pak udělalo ananasové carpaccio s jahodovou omáčkou, čerstvými jahodami a mátou,“ prozradil slavnostní menu ředitel Řepa. Prezident neměl během pobytu žádné speciální požadavky, snad jen kompletní denní tisk musel být ráno k dispozici. Pan prezident se choval jako běžný host, žádné zadní východy, nic takového. Ani žádná prominentní snídaně na pokoj, Václav Klaus si přál chodit snídat s ostatními hosty do hotelové restaurace Benada,“ dodal ředitel Clarionu Daniel Řepa. O spokojenosti prezidenta svědčí i fakt, že v Clarionu letos nebydlel poprvé. „Měli jsme tu čest ubytovat prezidentský pár v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev během jejich dubnové návštěvy Libereckého kraje,“ vzpomněl Jan Burian, tiskový mluvčí hotelové skupiny CPI Hotels, která provozuje hotely značky Clarion v již sedmi krajích České republiky.

Návštěvu Václava Klause určoval tzv. minutovník, který naprosto přesně řídil prezidentovy kroky. Přesto si našel čas i na krátké setkání s personálem hotelu. Paní Livia si v den odjezdu trochu přivstala, ale netrvalo dlouho a na snídani ji následoval i pan prezident. Opět skvěle naladěni do dlouhého pracovního dne se pak zastavili u nastoupeného personálu hotelu, proběhla společná fotografie, podpis pamětního listu a hned poté se prezidentský pár odebral k odjezdu. Před hotelem nastoupili do nablýskaných limuzín a prezidentská kolona se dala do pohybu. Prezident republiky Václav Klaus s manželkou Livií Klausovou vykonal návštěvu Ústeckého kraje ve dnech 18. – 20. října 2011. Ve všech navštívených městech a obcích regionu se setkal s občany a se zástupci místní samosprávy. V nabitém programu nechyběla večeře v restauraci Benada na pozvání hejtmanky Ústeckého kraje, návštěva Roudnice nad Labem, Terezína a Litoměřic či diskuse se studenty na ústecké Univerzitě J. E. Purkyně i v Podkrušnohorském gymnáziu v Mostě. Prezident dále pokračoval prohlídkou Masarykovy nemocnice, aby oficiální návštěvu završil setkáním se starosty obcí a měst Chomutovska, Mostecka a Lounska.

Pro další informace mne prosím neváhejte kontaktovat:

Jan Burian, tiskový mluvčí CPI Hotels, a.s.; Mobile: +420 606 638 146; Email: jan.burian@cpihotels.com